Biertan-Sighisoara-Viscri-Sibiu-Alba Iulia
" />

Romania Transilvania medievala

Transilvania medievala
Biertan-Sighisoara-Viscri-Sibiu-Alba Iulia

Oferta
Speciala
  Durata: 2 nopti/3 zile;
   Perioada:
 • 28 - 30 mai 2022
 •    Autocar/microbuz Cluj - Napoca;

  Tarif catalog

  145
  Euro / pers.

  Tarif oferta speciala*

  135
  Euro / pers.

  *se achita in lei la cursul zilei BNR
   
  Grup minim: 35 persoane
  Pentru grup intre 15 - 30 persoane, pretul creste cu 125 lei
   
  Supliment camera single: 175 lei/persoana

  Click pentru imagini
  ITINERARIU

  Va invitam sa descoperiti alaturi de noi un taram medieval, un colt din Europa unde inca mai putem vedea cum aratau satele cu sute de ani in urma, unde ne putem pierde pe stradute inguste printre case vechi si colorate, un loc unde fiecare nationalitate, fiecare confesiune si-a construit un stil aparte si fiecare si-a pastrat traditiile. Vom vizita Sighisoara si Sibiu, doua orase sasesti medievale, centre mestesugaresti si un adevarat rai pentru iubitorii de istorie si fotografie. Vom vizita biserici fortificate medievale, si sate neschimbate de-alungul timpului. Vom vedea peisaje care au fascinat calatori de pretutindeni si au inspirat scriitori de peste hotare.
  Porniti cu noi la drum sa transformam istoria multiculturala a Transilvaniei intr-o adevarata experienta.
   
  Ziua 1. Plecare din Cluj-Napoca de la Sala Sporturilor la ora 9:00 pe ruta Turda – Medias. Prima oprire este in Biertan, un sat sasesc medieval dominat de impresionanta biserica fortificata pe care o vom vizita si vom afla povesti despre comunitatea locala. Dupa Biertan, vom calatori prin sate sasesti pana la Sighisoara unde vom urca in ultima cetate locuita din Europa de est si vom admira acest patrimoniu UNESCO ascultand povesti despre comunitatea locala. Seara cazare la Sighisoara sau imprejurimi, hotel/pensiune 3*.
   
  Ziua 2. Dupa micul dejun vom pleca spre faimosul sat Viscri, promovat si indragit de Alteta sa regala Printul Charles. Aici vom face o plimbare prin sat, vom admira casele vechi construite in stil sasesc si vom vizita micuta biserica fortificata de pe deal, folosita de catre localnici atat pentru rugaciuni cat si ca refugiu pe timp de asedii. Dupa Viscri vom pleca spre Fagaras, centrul geografic al Romaniei, unde vom vizita frumoasa cetate a Fagarasului care azi adaposteste un muzeu bogat despre tara Fagarasului.  De aici vom porni spre Sibiu, iar în drum vom opri scurt la Carta, unde vom vizita ruinele medievale ale vechii manastiri cisterciene, loc faimos in ultimii ani pentru numarul mare de filme turnate aici. Ultima destinatie a zilei va fi la Sibiu unde dupa o plimbare in centrul istoric ne vom putea relaxa în aceasta capitala culturala a Europei. Cazare în Sibiu sau imprejurimi, hotel/pensiune 3*.
   
  Ziua 3. Dupa micul dejun  vom porni spre Alba Iulia, o fosta capitala a Transilvaniei, unde vom vizita cetatea Alba Carolina, Sala Unirii, Catedrala Ortodoxa a Incoronarii, prima catedrala Romano-Catolica din Transilvania si vom descoperi mai multe straturi de istorie alaturi de multe motive pentru care Alba Iulia a devenit un centru cultural si militar important. Dupa Alba Iulia, drumul ne va duce spre Muntii Trascaului, unde la poalele Pietrei Secuiului se afla satul alb, castigator al premiului Europa Nostra, cunoscut ca si Rimetea/Torocko. Vom face o plimbare prin aceasta bijuterie a Mun?ilor Apuseni unde cultura saseasca s-a amestecat cu cea maghiara, vom auzi povestea acestui sat unic si vom vizita muzeul de etnografie locala care ne prezinta portul popular local si obiceiurile locale. Vom porni spre Cluj, unde vom ajunge in cursul serii.
   
  Tarif special: 135 euro/persoana/ camera dubla
  *se achita in lei la cursul zilei BNR 

  Grup minim: 35 persoane
  Pentru grup intre 15 - 30 persoane, pretul creste cu 125 lei
   Supliment camera single: 175 lei/persoana
   
  Tariful include: transport cu autocar/microbuz modern, 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel/pensiune conform programului, ghid.
  Tariful nu include: intrarile la obiectivele turistice: bilet de intrare Biertan 10 lei/persoana, Turnul cu ceas Sighisoara 15 lei/persoana, Viscri 10 lei/persoana, Cetatea Fagarasului (adulti 20 lei, pensionari 10 lei), Palatul Bruckenthal Sibiu (adulti 20 lei, pensionari 10 lei), Muzeu Rimetea 5 lei/persoana. Se achita in agentie,  cina (aprox. 60 lei/ persoana), alte mese.