Informatii utile

Informatii utile

Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare. Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, pasaport emis de catre alt stat decat Romania, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.

Copiii sub 18 ani care calatoresc doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Copiii sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa prezinte cazierul judiciar.

Calatoresc cu Cartea de Identitate in: Austria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Croatia, Polonia, Germania, Italia, Spania, Franta, Portugalia, Olanda, Belgia, Elvetia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Marea Britanie.

Calatoresc cu pasaport in: Turcia, Israel (fara viza, pasaport valabil cel putin 6 luni)

MAE Biroul Relatii cu publicul
Telefon: (40 21) 319.21.08 sau 319.21.25 / Interior 1352 Fax: (40 21) 319.68.50
E-mail: relatii_cu_publicul@mae.ro