Roma Roma avion - primavara 2023

Roma " Orasul etern"

Stop Sales
  Durata: 3 nopti/4zile;
   Perioada:
 • 29 aprilie - 2 mai
 •    avion din Cluj Napoca;

  Tarif catalog

  510
  Euro / pers.

  Tarif early booking*

  480
  Euro / pers.

  Oferta early booking!
  Valabila pana la data de 25 ianuarie 2023

  Conditii de plata:
  • 50 % avans la inscriere
  • diferenta cu 4 saptamani inainte de plecare
   

  Click pentru imagini
  ITINERARIU

  Roma este un oras plin de comori nepretuite care ofera un patrimoniu cultural fara egal. Pentru a intelege civilizatia lumii trebuie sa intelegem Roma. Orasul ne ademeneste prin stradutele pitoresti, pietele incarcate de cultura, rasfatul culinar si muzeele de clasa mondiala.

  Ziua 1. Intalnire cu ghidul in Aeroportul International din Cluj Napoca la ora 9:00 dimineata, pregatire pentru formalitatile de imbarcare. Decolare la ora 12:00, deplasare cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Roma, aterizare la ora 13:15. Transfer de la aeroport la hotel. Dupa formalitatile de check-in, vom incepe descoperirea orasului. Prima noastra vizita va fi la Panteon, cea mai veche cladire din lume care se foloseste si astazi, apoi vom face o plimbare in cele mai boeme piete: Piazza de Spagna si Piazza Navona, unde vom savura o inghetata delicioasa.Cazare la hotel 3*.
   
  Ziua 2. Mic dejun. Dedicam ziua descoperirii Statului Vatican, cel mai mic stat din lume care ascunde multe taine pretioase. Vizitam Bazilica San Pietro, loc de referinta pentru religia catolica, cea mai mare biserica din lume, care adaposteste Pieta, opera lui Michelangelo, Baldachinul din bronz situat deasupra altarului papal si Cripta Sfantului Petru. Apoi descoperim fumusetile muzeului Vatican si celebra Capela Sixtina cu bolta decorata de Michelangelo, principala sa opera fiind “Judecata de Apoi”. Continuam cu o vizita la castelul Sant Angelo, situat pe malul raului Tibru, renumit pentru istoria sa captivanta. Timp liber. Cazare la hotel 3*.
   
  Ziua 3. Mic dejun. Tur de oras pietonal pentru a descoperi secretele Romei antice. Vizitam Colosseumul, locul unde se desfasurau luptele de gladiatori, cursele de cai si chiar bataliile navale, Forumul Roman, care a fost centrul vietii publice romane, Forumul lui Cezar si Forumul cu Columna lui Traian, cele trei Arcuri de Triumf ale Romei, ale imparatilor Constantin, Titus si Septimiu Sever. Ne plimbam pe Calea Sacra, aleea pe care defilau in vechime cortegiile imparatilor sositi invingatori din razboaie si procesiunile religioase. Dupamasa vizitam Capitoliul, Circus Maximus si descoperim misterele muzeului Palatin, situate pe una dintre cele sapte coline faimoase pe care a fost fondata Roma. Inainte sa plecam din Roma vom vizita Fontana di Trevi, cunoscuta drept una dintre cele mai spectaculoase fantani din lume. Legenda spune ca cel ce arunca o moneda in apa se va intoarce la Roma. Timp liber. Cazare la hotel 3*.

  Ziua 4. Dupa mic dejun transfer cu autocarul la aeroport. Decolare din Roma la ora 13.50 , aterizare in Cluj-Napoca la ora 17:00.

  Tarif: 510 euro/persoana
  Tarif early booking: 480 euro/persoana in camera dubla
  Supliment camera single: 75 eur


  Tariful include:
  • bilet de avion Cluj-Napoca - Roma - Cluj-Napoca, taxe aeroport
  • bagaj mic de mana/ rucsac (40x30x20)
  • 3 nopti cazare cu mic dejun in Roma la Hotel San Giusto 3* sau similar (conform criteriilor locale de clasificare), aproape de statia de metro
  • transfer aeroport-hotel-aeroport
  • ghid local in a 2-a si a 3-a zi
  • asistenta turística in limba romana din partea agentiei pe toata perioada excursiei

  Tariful nu include:

  • alte bagaje la cerere (tarifele sunt valabile doar daca se achita in agentie):
  • wizz priority – troller de 10 kg, cu dimensiunea maxima de 55×40×23 cm (aprox. 60 euro/bagaj), bagaj de cala de 10 kg (aprox. 45 euro/bagaj), bagaj de cala de 20kg (aprox. 65 euro/bagaj), compania aeriana poate majora taxa de bagaj
  • city tax 4 EUR/ persoana/ noapte (se plateste la hotel)
  • bilete/ abonament metro (transportul local se va face cu mijloacele de transport in comun)
  • bilete de intrare la obiectivele turistice: aprox. 40 EUR/ persoana
  • Asigurarea storno si asigurare medicala
  Programul excursiei nu se preteaza pentru persoane cu handicap/mobilitate scazuta.

  Grup minim: 30 de persoane
  Compania aeriana: Wizz Air, orar de zbor:
  -     29.04.2023, Cluj-Napoca 12:00 – Roma Ciampino 13:15
  -     02.05.2023, Roma Ciampino 13:50 - Cluj-Napoca 17:00