Romania Maramures

Maramures " Taram de poveste"

Oferta
Speciala
  Durata: 1 noapte/2 zile;
   Perioada:
 • 25 - 26 iunie 2022
 •    Autocar din Cluj-Napoca;

  Tarif catalog

  85
  euro pers.

  Tarif oferta speciala*

  75
  euro pers.

  * se achita in lei la cursul zilei BNR

  Grup minim 15 persoane

  Supliment camera single: 100 lei/persoana
   
  Reduceri: - 125 lei/copil sub 12 ani, cazat cu 2 adulti în camera
  - 25 lei/ adult în camera tripla
   

  Click pentru imagini
  ITINERARIU

  Cum ar fi sa intri doua zile intr-o lume de poveste, o poveste pe care aproape nu are cine sa ti-o mai spuna azi?
  Vom vizita Maramuresul istoric de pe Valea Izei cu impresionantul complex monahal Barsana, care adaposteste monumente ale traditiei monahale locale. Vom calatori pe Valea Vaserului, intr-o vale de o salbaticie unica, fermecatoare, cum doar aici mai gasesti.
  Plimbarea cu Mocanita, trenul pe aburi pe care strainii au numit-o in mai multe randuri:„bijuteria pe sine a lumii”, este o adevarata aventura. Vagoanele sale arhaice circula pe ultima cale ferata forestiera care a mai ramas astazi in muntii Carpati.
  Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetul Marmatiei este un loc aparte, un muzeu unic în Europa de Est care ne conduce prin istoria recenta a Romaniei, cu scopul de a reconstitui si pastra memoria unor popoare, in particular a celui roman, carora timp de jumatate de secol li s-a indus in constiinta o istorie falsa.
  Cimitirul Vesel din Sapanta, este un cimitir unic in lume, intr-un sat de la granita cu Ucraina unde localnicii privesc moartea cu alti ochi. Ei au creat din cimitir o carte vie, unde fiecare monument spune povestea vietii si mortii localnicilor prin cruci din lemn colorate si versuri ironice sau triste.
  Vizita la Manastirea Rohia, locul privilegiat al cautatorilor de liniste si reconfortare sufleteasca, al iubitorilor de frumos artistic si natural va intregi o calatorie de suflet.
   
  Ziua 1. Pornire din Cluj Napoca de la Sala Sporturilor,la ora 8 dimineata pe ruta Dej – Sighetu Marmatiei – Sapanta. Se viziteaza Biserica de lemn de la Surdesti, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, apoi pornim spre Sighetul Marmatiei, centrul cultural al Maramuresului istoric. Aici vom avea posibilitatea de a vizita Memorialul Durerii, fosta inchisoare din Sighet transformata astazi intr-un muzeu al comunismului în Romania (optional) sau timp liber prin oras. Urmatoarea oprire va fi în Sapanta unde vom vizita Cimitirul Vesel. Ultima oprire a zilei o vom face la Manastirea Barsana, pentru a admira complexul bisericilor de lemn. Spre seara vom porni spre Viseul de Sus. Cazare la hotel 3*.
   
  Ziua 2. Mic dejun, excursie cu Mocanita pe Valea Vaserului (9:00 – 15:00). In drum spre casa vom face o scurta oprire la Manastirea Rohia. Dupa-masa pornire spre casa, sosire in jurul orei 22:00.
   
  Tarif special: 75 euro/persoana/ camera dubla
   *se achita in lei la cursul zilei BNR
   
  Grup minim: 15 persoane
  Supliment camera single: 100 lei/persoana

  Reduceri: - 125 lei/copil sub 12 ani, cazat cu 2 adulti în camera
  - 25 lei/ adult în camera tripla
   
  Tariful include: transport cu microbuz modern, 1 noapte cazare cu mic dejun la Hotel Gabriela 3* sau similar in Viseul de Sus, ghid
  Tariful nu include: intrarile la obiectivele turistice (aprox. 30 lei), calatoria cu Mocanita cu masa inclusa (adulti: 110 ron/pers; studenti/pensionari: 100 ron/pers; scolari: 80 ron/pers) se achita in agentie,  cina (aprox. 60 lei/ persoana), alte mese.